Lilypie 2nd Birthday Ticker

dunduska

Kislányomat kendőben hordozom, textilpelusba bugyolálom a popóját, igény szerint szoptatom, és mi ágyunkban altatom. Alter? Szerintem nem. Számomra ez a normális.

Babakonyha

A Főzős blogom, kedvenc receptjeim gyüjtőhelye, főleg gyorsan, egyszerűen készithető finomságok kicsiknek és nagyoknak.

Egy kis művészet

Buy at Art.com
Mother and Child
Louis Toffoli

Friss topikok

  • Ágianyu: Etuska, szerintem egy újszülött nincs felkészülve a te akaratodra. Őt még az ösztönei vezérlik. A ... (2011.01.03. 22:34) Ősbaba

Pop-in pelenkák

2009.03.12. 10:49 - Ágianyu

Címkék: pelenkázás pop in

Szóval hozzám is elért a popin őrület. Mindenki ódákat zengett erről a pelusról a különböző fórumokon, hát gondoltam, meg kéne vizsgálni, hogy mire ez a nagy felhajtás. Kicsit kutakodtam még a neten, aztán döntöttem, kiegészítem a meglévő pelenkakészletemet 10 db popinnel. Hamarosan nyélbe ütöttük az üzletet a helyi képviselővel és néhány napon belül én boldog popin tulajdonos lettem. Első látásra-tapintásra lehet tudni, hogy ez a pelenka más, mint a többi. Először is allinone és mégse az, merthogy a külső és a belső néhány kapoccsal egyé applikálható, de mosás szárítás idejére egy mozdulattal elkülöníthető. Így kiiktatódik az AIO pelenkák egyik nagy hátránya a lassú száradás. Aztán az anyag is fantasztikus. A külső vízzáró rész pihe-puha bársonyos anyag, az ember nem is gondolná, hogy bírja a vizet. Körben dupla gumírozás, szintén nagyon puha. A tépőzár végre kicsit lejjebb került, igy nem piszkálja a pocit és ez is elég puha és keskeny. A belső rész szintén jó minőségről tanúskodik. Alapanyaga bambusz, akárcsak a meglévő pandáimé, de ez valahogy még puhább, a bolyhozása is jobb. És nem utolsó sorban megnyerő tulajdonsága még a pelusoknak, hogy gyönyörű pasztellszínekben pompáznak. Jár még hozzájuk néhány éjszakai turbó betét, ami kicsit olyan mint egy prefold pelenka. Szintén bambuszból, és kis kapcsokkal a belsőhöz csatolható. Jó vastag, valószínűleg bombabiztos, még olyan babáknál is, akik éjjelre minivízművé változnak.

Ahogy megkaptam, mentek a mosógépbe a pelusok, aztán másnap már ki is próbálhattuk őket. Azóta is serényen próbálgatjuk, és most már itt az ideje, hogy leírjam a tapasztalataimat. Vannak jók és kevésbé jók is, de összességében a popin tényleg egy jó pelenka.

Jó pontok:

Nagyon jó nedvszívó képesség. Soha semmi nem szivárog mellé, az éjszakai megoldás is nagyon tuti. Egyáltalán nem tocsogós a pelenka, amikor kiveszem. Szinte eltűnik benne a nedvesség. A papírbetéttel a popsi teljesen száraz marad. A kakit is jól megtartja, bár nálunk már nincs igazi folyékony anyatejes cucc, de más anyukák szerint azzal sincs semmi gond, mert van benne ez a plusz combgumírozás, ami felfog mindent.

Az éjszakai turbóbetét nagyon jó. Teljes 12 órát kibír. Mérete ellenére szerintem nem kényelmetlen, mert nagyon jó puha.

Nagyon jól mosható, nem maradnak benne foltok, a külsőből is kijön minden egy kis szappanozással. Mivel szét lehet választani a külsőt és belsőt, aránylag gyorsan szárad, bár én a fűtés fölött tudok szárítani, de sima szárítón is lógtak már és ott is egy-másfél nap alatt megszáradtak.

A külső, de különösen a belső anyaga nagyon finom puha. Még a gumírozásozás is. A gumírozás nyoma soha nem hagy nyomot a combiján.

A tépőzár felső széle nem dörzsöli ki a pocakját.

A csomag elég kicsi, csinos. Szépek a színei. A tépőzár jó minőségű, erősen tart.

Nagyon könnyű feladni.

A többdarabos szettekhez jár egy nagyon helyes kis zsákocska, ami vízálló anyagból van és jól lehet benne tárolni a használt pelenkákat. Mi ezt akkor vetjük be, ha elmegyünk itthonról és biztonságban haza kell szállítani a lecserélt pelenkákat.

Mínusz pontok:

A belső lábak közti része kicsit keskeny és hajlamos összegyűrődni egy izgő-mozgó babán. Amikor adom rá, mindig benyúlok és széthúzom, amennyire lehet. Igazából ez nem nagy baj, mert ennek ellenére mindent felszív. És nem vettem észre, hogy Briginek esetleg kényelmetlen lenne emiatt.

A tépőzár alsó részének sarka néha kidörzsölik Brigi combját. Nagyon kell figyelnem, hogy jól adjam rá, hogy ez a tépőzár sarok ne érjen a combjához semmiképpen.

Mi már most a legnagyobb mérettel használjuk, és a tépőzár is eléggé a szélén tapad, pedig Brigi még csak 8 kg és 70 cm. Szóval van egy olyan érzésem, hogy még a szobatisztaság előtt kinőhetjük. Egy nagyobb babáról nem is beszélve.

Összességében végül is elégedett vagyok a popinekkel. Nekem főleg arra kellettek, hogy amikor elmegyünk itthonról, akkor legyen egy gyorsan, egyszerűen feladható pelusunk, ill. ha valaki másnak kell esetleg pelenkázni, akkor az is boldoguljon. Aztán mivel az éjszakai turbó betét is nagyon jónak tűnt, ezt is bevettem. Úgyhogy mostanra a popin nálunk állandó éjszakai pelenka is lett. Most vegyesen használjuk a popolini pandákkal, amiket továbbra is ugyanúgy szeretek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dunduska.blog.hu/api/trackback/id/tr100997483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása